Prijs verwachting Oud IJzer

Oud ijzer prijs zal in 2013 laag blijven. De vraag vanuit Europa en China zal het komende jaar niet stijgen. Hierdoor ontstaat een overcapaciteit aan metaal wat een wereldwijd probleem is. Door de wereld wijde tegenslagen zowel in Europa maar ook in Verenigde Staten is er weinig vraag naar metaal. Dit komt mede door dat de bouw en industrie geen nieuwe investeringen zullen gaan doen in het komend jaar. De vraag vanuit de auto industrie is weer op zijn retour omdat er steeds meer mensen behoefte hebben aan een voertuig, mobile vrijheid. Ondanks dat de afzet van nieuwe auto’s in Europa nog steeds te wensen over laat

Koperprijs ontwikkelingen.

De koperprijs wordt vooral bepaald door de macro-economische ontwikkelingen. De prijs reageert op economische cijfers van Europa, VS en China. Mede door de aanhoudende crisis in Europa heeft de koperprijs de afgelopen periode een daling getoond. Echter koper is stabieler als de metaal prijs daarbij zijn de toekomst verwachtingen voor de vraag beter gestemd als voor ijzer.

Aluminium

Op dit moment is er een duidelijk overschot aan aluminium producenten. Zo is in Nederland de Fabriek Zalco al gesloten wegens faillissement. Ook de fabriek Aldel heeft grote problemen; de Nederlandse regering heeft besloten dat pas volgend jaar geld word ontvangen voor de CO2 compensatie. Daarnaast betaalt de Nederlandse fabriek meer voor het stroomnet als onze Ooster buren wat hun concurrentie positie doet verslechteren.

Nikkel in negatieve spiraal.

Nikkel is de afgelopen periode sterk gedaald. Dit komt omdat de vraag naar nikkel fors afneemt. echter er zijn de afgelopen jaren veel nieuw nikkel voorraden ontdekt waardoor ook nog eens het aanbod is toegenomen.

Zink prijs is stijgend.

Omdat dat de zink prijs de afgelopen periode is gestegen en gedaald blijft de zink prijs onzeker. Zink voorraden zijn op een hoog niveau. De vraag van uit de industrie nog steeds slecht. Ondanks deze feiten worden er steeds meer toepassingen gevonden voor zink. Onder andere in smart phone’s en tablet’s waar het een uitstekend metaal voor is.


Geef een reactie